Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud směřuje Čína k zastavení pandemie, znamená to, že čínské hranice budou teď několik měsíců, let zavřené, aby se jim nákaza nevrátila?

0 0
možnosti
Foto

Škoda, že tam není i průběh kontinentální Číny a Jižní Koreje a z toho plynoucí závěry.

0 0
možnosti
VH

Zajímavé. Jen škoda, že jste (když už jste věnoval problematice čas) nezvolil vhodnější ukazatel pro stanovení D0 - stejný počet nakažených na sto tisíc (případně milión) obyvatel.

0 0
možnosti
JH

Buď nerozumím otázce, anebo jsem to napsal špatně. Ve třetím grafu je za D0 u každé země zvolen den, kdy počet nemocných dosáhl (nebo překročil) jednoho na sto tisíc... přijde mi, že to vyhovuje tomu, co píšete ("stejný" = jeden)

0 0
možnosti
Foto

Dobré grafy, díky. Počty jsou to hrozné, ale mnohem děsivější je trend, který je skoro jako přes kopírák, ač parametry nepochybně nejsou a nemohou být srovnatelné.

1 0
možnosti
Foto

Ještě by to chtělo jeden graf: Počet testovaných (příp. počet testovaných na 100000 obyvatel).

Množství nakažených bude dost závislé na tom, u kolika lidí se to vůbec zjišťovalo.

0 0
možnosti
JH

Naprostý souhlas, poměr k počtu testovaných je určitě zajímavý.

0 0
možnosti
Foto

U toho posledního grafu jsou křivky ovlivněné přeshraničnim pohybem osob viz. fotbal v Miláně a nastartování epidemie ve Španělsku. Švýcarsko a Rakousko blízko hranic a nastartování epidemie lyžaři u nás. Jak státy dokáží tlumit infekci ukáže vývoj po uzavření hranic. Jinak za měR^.

0 0
možnosti
JS

R^ Skvělý rozbor, díky.

2 0
možnosti
Foto

I17v55a68n 60M38a36r38e44k

20. 3. 2020 20:00

Pane Holý, poděkování. R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 503x
Počínající šedesátník, vzděláním matfyzák, ženatý, obdařený dvěma syny, kteří ve třiceti dostávají rozum, výborný bridžista, strašlivý golfista, ženami označovaný jako "ty jsi ale kecka", stále ženatý s divou východňarkou a očekávající první vnouče.

Seznam rubrik